Studiedagen 2024

Met een ‘groene’ aanpak naar een kleurrijk openbaar groen

Als bedrijf dat gespecialiseerd is in de handel van bloembollen, zijn wij trots op de bijdrage die wij leveren aan het verfraaien van de openbare ruimte. Kleurrijke bermen, bloeiende parken en levendige terreinen; rond deze tijd komen onze beplante locaties tot leven als een waar paradijs van kleuren en geuren!

Wij hopen dat we nog lang kunnen blijven genieten van deze kleurrijke omgeving. Daarom streven we naar investeringen in duurzame productontwikkeling. Om dit belangrijke aspect onder de aandacht te brengen, organiseren wij ieder jaar een informatief evenement voor mensen die betrokken zijn bij de groene sector. Dit jaar hebben wij weer een inspirerend thema besproken:

"Verantwoord Bollen Telen voor een Duurzame Toekomst”

Na een enthousiaste aftrap door onze directeur Ronald Lubbe, nam spreker Paul Weidema het woord, Senior Projectleider bij ‘Stadswerk072’. Paul deelde met ons het succesverhaal van Alkmaar in het vergroenen van zowel de stad als haar dorpen, wat resulteerde in het winnen van de Green Cities Europe Award 2022. Zijn inspirerende verhaal trok de aandacht en wekte vragen op bij verschillende aanwezigen.

 

Pracht en praal in de Bollenstreek

Naast het ondersteunen van de groei van andere gemeenten in de groene sector, delen wij ook graag ons enthousiasme over de bollenstreek, waar ons bedrijf gevestigd is. Langs de kilometerslange bollenvelden rijdt jaarlijks een praalwagenstoet, bekend als de Bloemencorso Bollenstreek. Al sinds 1947 is dit een jaarlijkse traditie en zijn er honderden vrijwilligers die hun tijd en moeite in deze praalwagens ‘steken’. Dit stukje geschiedenis werd treffend belicht door Rene Nieuwenhuizen.

Na een buitengewoon smakelijk kopje koffie van ‘Heilige Boontjes’ kreeg de groep de kans om de benen te strekken en een kijkje achter de schermen te nemen bij de Bloemencorso Bollenstreek. Bijna iedereen stapte op de tandem en fietste langs de bollenvelden naar de hal in Sassenheim waar de praalwagens werden gedecoreerd. Er is volop genoten van de ervaren bloemstekers en het van dichtbij bewonderen van de praalwagen die Lubbe Lisse sponsort.

Bij terugkomst op het bedrijf stond er een heerlijke lunch klaar van ‘Home Made - catering op maat’.

 

Inspirerende succesverhalen

De middagen waren beide dagen afgewisseld met verschillende sprekers. Op donderdag deelde John Huiberts, de grootste biologische bollenteler van Nederland, zijn ervaringen over zijn overstap van gangbaar naar biologische teelt. Op de tweede dag was nam Elaine Vlaming van KAVB het woord om alles te vertellen over innovaties in de reguliere teelt. Vervolgens sprak Bram Mulder, bekend van de ‘Bollenjongens’ en werkzaam als teeltadviseur, over zijn bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de reguliere bollensector.

De dagen werden gekenmerkt door het wisselende weer, waardoor het programma op de vrijdag moest worden aangepast. Gelukkig heeft dit geen invloed gehad op de ervaring van onze klanten, en zijn we erin geslaagd een interessante dag te bieden.

En als ‘kers op de taart’ viel de door ons gesponsorde praalwagen in de prijzen, met de eerste prijs als beloning.

Een betere afsluiting van deze dagen hadden wij ons niet kunnen wensen.


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.