Save the date: Het Nationale Bloembollenweekend

Op zaterdag 7 & zondag 8 oktober wordt voor het eerst het Nationale Bloembollenweekend georganiseerd. Dit weekend staat in het teken van het planten van biologische bloembollen, zodat bijen en hommels in het voorjaar voldoende voedsel hebben. 

Belang van biodiversiteit, ook in het voorjaar

Doordat het in het voorjaar eerder warm is, worden insecten ook eerder wakker. Zodra het boven de 15 graden is gaan bijen en hommels al vliegen. In deze periode is er echter onvoldoende voedsel voor ze en raken ze uitgeput en gaan dood. Om dit te voorkomen, stimuleren we met het Nationale Bloembollenweekend om voorjaarsbollen te planten. Deze bloembollen komen vroeg in het voorjaar tot bloei en dit zorgt ervoor dat deze insecten dan ook voedsel hebben. Bijen en hommels zijn namelijk essentieel voor het ecosysteem en veel bloemen hebben hommels, bijen of andere insecten nodig om stuifmeel over te brengen.

Biologische bloembollen

Biologische bloembollen dragen bij aan het creëren van een gezond milieu. Biologische bloembollen mogen de naam ‘biologisch’ dragen, omdat ze op een biologische manier zijn geteeld. Hierbij worden ziekten op een natuurlijke manier bestreden. We hebben bijvoorbeeld het bijen mengsel ontwikkeld, welke ook biologisch verkrijgbaar is. Deze mix helpt o.a. bijen en andere insecten aan een gezonde voedselbron.

Meedoen met het Nationale Bloembollenweekend?

Tijdens dit weekend stimuleren wij iedereen om vroege voorjaarsbollen te planten. Als dit najaar bloembollen, zoals blauwe druif, sneeuwklokje en krokus zijn geplant, helpen we bijen en hommels door die moeilijke periode in het voorjaar heen. 

Speciaal voor het Nationale Bloembollenweekend hebben wij een actie voor scholen waarmee de winnende school een ‘steenbreek-bollenpakket’ kan winnen. Wat uw school hiervoor moet doen is:

  • Maak een plan om biodiversiteit in en rondom de school te vergroten. Dit is leuk om door de kinderen te laten doen met een poster waarin ze visueel maken wat er moet veranderen.
  • Stuur vóór 4 oktober het plan door naar info@lubbelisse.nl

Van alle inzendingen kiezen wij het beste plan uit en overhandigen wij in de week van 9 oktober persoonlijk het ‘steenbreek-bollenpakket’ aan de school.

Succes!
 


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.