Maak kennis met ons nieuwe concept: Natuurlijk bloeiende berm

Om de biodiversiteit te ondersteunen zetten wij ons, samen met andere, diverse organisaties, in door verschillende soorten bloembollen (mengsels) te planten en natuurkruidenmengsels in te zaaien. Hiervoor willen we het liefst alle beschikbare ruimte in het openbaar groen gebruiken. Een groot onderdeel van het openbaar groen zijn o.a. de bermen. Door de enorme oppervlakte en de functie als ecologische verbinding kunnen bermen een belangrijke rol spelen bij herstel van biodiversiteit. Ons streven is een langdurig, bloeiende berm waar veel insecten op af komen en daarom introduceren wij ons nieuwe concept: ‘Natuurlijk bloeiende bermen’.

Het belang van bloeiende bermen

Een bloeiende berm, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, is van groot belang voor flora en fauna. Bermen verbinden groengebieden met elkaar en zijn vlucht- en voederplaatsen voor dieren. Bijen gaan hier bijvoorbeeld op zoek naar nectar. Andere kleine dieren zoeken juist beschutting in de bloeiende bermen. Een bloeiende berm is dus heel goed voor de biodiversiteit en daar maken wij ons hard voor met dit concept.

Introductie nieuw concept: Natuurlijk bloeiende berm

Omdat wij streven naar langdurig, bloeiende bermen hebben wij een nieuw concept ontwikkeld, namelijk: Natuurlijk bloeiende berm. Dit nieuwe concept bevat de grondslag voor de juiste manier van aanleg. Denk hierbij aan de grondbewerking, het machinaal planten, het inzaaien en de advisering bij het beheren van de bermen om te streven naar de langdurige bloei in het openbaar groen. 

Omgevingscommunicatie via insectenhotel

Het plaatsen van een insectenhotel is een mooie toevoeging in het concept. In een insectenhotel leggen o.a. bijen, maar ook andere nuttige insecten, hun eitjes. Dit gebeurt in de buisjes (welke van buitenaf goed te zien zijn). Het insectenhotel voorzien wij van een bord met informatie over het concept ‘Natuurlijk bloeiende berm’. Op dit bord staat allerlei informatie over het belang van de bloeiende berm en biodiversiteit. Ook is er een QR-code te scannen door de omwonenden om naar een special ingerichte webpagina te gaan met meer informatie over de bloeiende berm waar ze bij staan. 

Goed om te weten: Het bord bij het insectenhotel kan ook worden voorzien van uw naam of logo.

Meer weten over ‘Natuurlijk bloeiende berm’? Of advies nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op! Onze vertegenwoordigers vertellen er u graag alles over zodat u de bermen in uw gemeente ook kunt voorzien van ‘Natuurlijk bloeiende berm’.


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.